Vanliga frågor

På vilka underlag kan man applicera microcement?


Microcement kan appliceras på nästan alla typer av underlag: cement, betong, murbruk, flytspackel, marmor, kakel, klinker, gips och laminat.Kan man lägga microcement när man har golvvärme?


Ja, det går bra. Microcement är inte känsligt för värme.Kan man köpa material av er?


Vi säljer vårt eget material Topmicroconcrete till både privatpersoner och företag.Blir ett golv i microcement halt att gå på?


Nej, vårt material är slätt men ej halt att gå på.Vilket material rekommenderar ni för utomhusbruk?


För utomhusbruk rekommenderar vi Aqua concrete 600. Ett material som har maximal styrka och rustik känsla. Lämplig för golv med hög trafik - för användning inomhus och utomhus, källare, industrigolv med tung trafik. Appliceras med en tjocklek på 4 mm.Är microcement godkänt för att användas i badrum?


I Sverige är det inte ytskiktet utan tätskiktet som är godkänt för våtrum. Därför kan microcement apppliceras direkt över ert befintliga ytskikt, dock måste ytskiktet vara intakt och självklart inga misstankar om läckage.Hur tar jag bäst hand om materialet?


Efter avslutad renovering är det väldigt viktigt att låta microcementen härda ordentligt. Topmicroconcrete styrka kan jämföras med exempelvis ett parkettgolv eller marmor, microcementen bör därför tas väl om hand. Om man spiller vätskor som kan ge fläckar bör detta torkas upp så snabbt som möjligt för att ej lämna fläckar. För utförligare information se avsnittet Skötsel.Arbetar ni utanför Stockholmsområdet?


Ja, vi tar jobb utanför Stockholmsområdet men då tillkommer extra kostnader för boende och transport.Kan man få se och känna på materialet innan projektstart?


Ja, vi utför hembesök där vi tar med provbitar i olika nyanser så kunden får möjlighet till detta. Vanligtvis görs detta dock vid projektstart.Hur lång tid tar det att gjuta en bänkskiva i betong?


Att göra en bänkskiva i betong från start till montering tar ungefär en veckas tid.GJuter ni bänkskivan hemma hos kunden eller på annan plats?


När vi gjuter bänkskivor gör vi det direkt på plats hemma hos kund.